Karoliina Ratia mv

28.3.2023

Karoliina Ratiasta Newil&Baun People Lead: “Paras lopputulos syntyy, kun asiat tehdään oikeasti ja aidosti yhdessä”  

 

Karoliina Ratia on aloittanut Newil&Baun People Leadina. Hän vastaa tehtävässään Newil&Baun ihmisistä: rekrytoinnista perehdyttämiseen ja suoritusten johtamiseen, kulttuurin kehittämiseen sekä muihin operatiivisiin HR-asioihin.  

Karoliina siirtyi Newil&Bauhun Woltilta, jossa hän työskenteli viisi vuotta erilaisissa rooleissa, viimeksi Business Partnerina vastaten Wolt Marketin HR-toimintojen kehittämisestä globaalisti. Karoliina näki yhtiön kasvun noin 70:stä työntekijästä 7000:een ja vastasi HR-näkökulmasta yhtiön laajentumisesta 17:ään eri maahan. Hän ymmärtää siten kasvuyhtiön toimintaa, elinkaaren eri vaiheita ja tarpeita. Karoliina oli myös yhtenä Woltin ensimmäisistä People-tiimin jäsenistä luomassa Woltin kulttuuria ja yhteisen tekemisen mallia.  

Aiempaa työhistoriaa Karoliinalla on muun muassa valtionhallinnosta. Hän työskenteli pitkään ministeriöissä ja muissa julkisen puolen organisaatioissa, mutta sydän veti lopulta yksityiselle puolelle. Koulutukseltaan Karoliina on tradenomi, hän syventyi opinnoissaan erityisesti markkinointiin, viestintään ja kieliin.  

“Ydinosaamistani ovat ihmiset. Vastaan tehtävässäni Newil&Baun ihmisistä ja huikeista tiimiimme liittyvistä asioista, lähtien rekrytoinnista ja ulottuen jokaiseen työsuhteen elinkaaren vaiheeseen sekä päivittäisten asioiden sujumiseen.” 

“Uskon vahvasti perusmissioomme ja siihen, mitä olemme tekemässä: asumisen puolella asiat pitäisi ajatella asiakaslähtöisesti. Alalla on aika oppia pois “näinhän tämä on aina tehty” -ajattelusta ja oppia tekemään ja näkemään asioita uudella tavalla. Koti ja asuminen on niin valtavan iso osa elämää, sen oikein tekeminen on todella iso juttu”, Karoliina vastaa kysymykseen, mikä häntä erityisesti innostaa Newil&Baussa.  

Tärkeimpänä työelämän oppinaan hän pitää sitä, että mitään ei voi tehdä yksin, eikä varsinkaan ylhäältä annettuna. “Paras lopputulos syntyy, kun asiat tehdään oikeasti ja aidosti yhdessä.” Toinen keskeinen oppi on skaalautuvuus. “Aina kannattaa miettiä skaalautuvasti ja yrittää tehdä ratkaisuja ja asioita pitkällä aikajänteellä, vaikka vauhti olisi kova. On tärkeää miettiä toimiiko se mitä nyt tehdään, kun olemme isompia ja kasvaneet.” 

Kolmas oppi liittyy rekrytointiin. “Never hire for pain. Laatu tulee pitää korkeana ja huolehtia siitä, että missään vaiheessa ei aleta lipsua siitä, mikä on yhtiön tärkein tavoite ja mitä sen saavuttamiseksi pitää tehdä.”  

On hienoa saada Karoliina mukaan avainhenkilöksi viemään Newil&Bauta seuraavaan vaiheeseen. Hänessä yhdistyy hienolla tavalla monipuolinen kasvuyhtiökokemus, ihmislähtöinen kunnianhimo ja korkea tekemisen taso, Newil&Baun toimitusjohtaja Petri Ylivuori sanoo. 

Karoliina keskittyy ihmisiin myös vapaa-ajalla. Hän viettää paljon aikaa perheen ja ystävien kanssa: viinilasillisesta lautapeleihin ja mökkireissuihin. Sydämessä on omat paikkansa myös ruoalle, ravintoloille, lukemiselle ja matkustamiselle. “Olen matkustamisessa kaikki käy -tyyppi. Olipa kyseessä reppureissaaminen Kaakkois-Aasiassa tai hemmotteluloma Etelä-Ranskassa, molemmat sopivat.”