_63A4037_forumbox_624x481

Yksi elämän
suurimmista
päätöksistä

Siksi teemme kaikkemme tämän päätöksen helpottamiseksi ja turvaamiseksi

Newil&Bau-kodin ostaminen on pyritty tekemään sujuvaksi ja turvalliseksi. Oma asunto on yksi elämän suurimmista päätöksistä ja myös merkittävä taloudellinen investointi. Haluamme, että sinulla on  mahdollisimman selkeä kuva ja tieto siitä mitä olet ostamassa ja että voit luottaa siihen että ostaessasi Newil&Bau-kodin se vastaa sitä mitä olemme sinulle myyneet.

On selvää, että oman kodin hankkiminen herättää kysymyksiä. Siksi haluamme olla apunasi koko matkan ja saattaa sinut eri vaiheiden läpi vaivattomasti. Mikäli et löydä vastausta johonkin taloon ja varaukseen liittyvään kysymykseesi, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme hello@newilbau.fi. Usein kysyttyihin kysymyksiin löydät vastauksia myös täältä.

Uuden asunnon kauppa ja RS-järjestelmä

Asuntojen suunnittelua ja rakentamista ohjaavat Suomessa lait ja määräykset. Kauppaan liittyvää kokonaisuutta säätelee asuntokauppalaki. Asuntokauppalain mukaisesti asunnon ostajaa suojaa rakennusvaiheessa RS-järjestelmä (Rahalaitosten neuvottelukunnan suosittelema).

Asuntojen rakentaja asettaa ostajan turvaksi asuntokauppalain mukaisen rakennusajan vakuuden sekä takuuajan vakuuden, joka vapautetaan vasta kun mahdolliset vuositarkastuksessa havaitut virheet on korjattu.

Tämän lisäksi ostajan suojana toimii perustajaurakoitsijan kymmenen vuoden virhevastuu. Asukkaan turvana ovat myös turva-asiakirjat, joita ovat mm. asunto-osakeyhtiön taloussuunnitelma, yhtiöjärjestys ja rakennustapaselostus.

Turva-asiakirjoja säilytetään kohteen RS-pankissa tai aluehallintovirastossa (AVI), jotta asunto-osakkeen ostajan edut voidaan turvata rakennusvaiheessa. Ennen kaupantekoa saat tutustua turva-asiakirjoihin ja ne ovat myös kauppakirjan liitteenä.

Lue uuden asunnon kaupasta Rakennusteollisuuden ostajan oppaasta.

1200x600_63A1940

N&B-kodin ostamisen vaiheet

1. LIITTYMINEN N&B FAMILYYN

N&B Family on paitsi ohituskaista uusiin N&B-koteihin, myös yhteisö, joka vaikuttaa tuleviin sijainteihin, taloihin ja palveluihimme. Liittyessäsi N&B Familyyn annamme avaimet oman kodin suunnit teluun jo ideointivaiheessa. N&B Familyssä kuulet uusista projekteistamme ensimmäi senä ja pääset varaamaan asuntoja ennen muita.

Familyyn voit liittyä täällä: wp.newilbau.fi/family/

2. N&B-KOTIIN TUTUSTUMINEN TALON OMILLA SIVUILLA

Julkisen ennakkomarkkinoinnin käynnistyttyä kaikki markkinointimateriaali löytyy talon omalta sivulta. Kaikki talosivumme löydät osoitteesta: wp.newilbau.fi/asunnot/

3. OMAN ASUNNON SUUNNITTELU JA VARAAMINEN

N&B-koti varataan talon omilta sivuilta sisustusvalitsimen kautta. Voit tehdä sisustusvalinnat heti, tai jättää niiden tekemisen myöhemmäksi. Varausjonon ensimmäisellä sijalla olet jo matkalla oman uuden kodin omistajaksi.

4. UUTEEN KOTIIN SINULLE  SOPIVALLA KUUKAUSIERÄLLÄ

Tarjoamme kaikille asiakkaillemme mahdollisuuden N&B Rahoitukseen, joka on selkeä ja edullinen tapa rahoittaa N&B kodin ostaminen ja mahdollistaa sinulle räätälöidyn ratkaisun. Rahoitustuotteena siinä on yhtiölainaa paremmat ehdot. Lue lisää täältä: wp.newilbau.fi/nb-rahoitus

5. NYKYISEN  ASUNNON MYYNTI

Mikäli Sinulla on tarve myydä nykyinen asuntosi ennen uuteen N&B-kotiin muuttamista, tarjoamme yhteistyökumppanimme kanssa nykyisen kotisi myyntiin turvallisen ratkaisun ja houkuttelevan välitystarjouksen.

6. KAUPANTEKO DIGITAALISESTI

Uudisasunnon kaupanteko alkaa kun turva-asiakirjat on asetettu. RS-dokumentit ja maksuerätaulukko toimitetaan ostajille sähköpostitse muutamaa viikkoa ennen kaupantekoa. Kaupanteossa saat sähköpostiisi kauppakirjan ja allekirjoituslinkin, joka allekirjoitetaan pankkitunnuksin. Kaupanteon jälkeen maksetaan maksuaikataulun mukainen ensimmäinen maksuerä. Muut maksuerät suoritetaan talon valmistumisen edetessä. Varainsiirtovero (2 % velattomasta kauppahinnasta) maksetaan kahden kuukauden kuluttua omistusoikeuden siirtymisestä. Omistusoikeus omaan kotiisi siirtyy Sinulle, kun viimeinen kauppahintaerä on maksettu. Esimerkin maksuerätaulukosta löydät osoitteesta wp.newilbau.fi/maksuerataulukko

7. SISUSTUSVALINTOJEN LUKITSEMINEN JA  MAHDOLLISET LISÄTYÖT

Jos mielesi on muuttunut, voit vaihtaa varausvaiheessa tehtyjä sisustusvalintoja kaupanteon jälkeen ja vahvistaa valintasi, jos olet edelleen samaa mieltä suosikeistasi. Mikäli toivot sisustuvalintojen lisäksi lisämuutostöitä, niitä on mahdollista suunnitella sisustusarkkitehtimme kanssa työohjeen mukaisesti kaupanteon jälkeen. Lisämuutostyöohjeen löydät osoitteesta: wp.newilbau.fi/muutostyot

8. OSTAJIEN KOKOUS

Osakkeenostajien kokous kutsutaan koolle, kun neljäsosa asunnoista on myyty. Kokouksessa pääset tutustumaan tuleviin naapureihisi! Lisäksi saat kuulla rakentamisen etenemisestä. Ostajat voivat halutessaan valita kokouksessa omiksi edustajikseen rakennustyön tarkkailijan ja/tai tilintarkastajan. N&B-laadunvalvontaan kuuluu kuitenkin jo palkkaamamme riippumaton valvoja. Viestimme ostajille sähköpostitse työmaan kuulumisista noin kerran kuukaudessa kaupanteosta alkaen.
Lue lisää laadunvalvonnasta: wp.newilbau.fi/nb-filosofia/laadunvalvonta

9. VALMISTAUTUMINEN MUUTTOON

Noin 1–2 kuukautta ennen asuntosi valmistumista saat muuttokirjeen, jossa vahvistamme uuden N&B-kotisi valmistumispäivän ja avainten luovutuksen. Kirjeessä on myös muuta tärkeää tietoa tulevaan kotiisi sekä muuttoon liittyen, tutustuthan kirjeeseen huolella.

10. MUUTTOTARKASTUS JA MUUTTO

Ennen muuttoa pääset tekemään muuttotarkastuksen asuntoosi. Muuttotarkastuksessa ilmoitat mahdolliset puutteet, joiden korjauksista sovitaan ennen muuttoa. Astuessasi omaan kotiisi sinua odottaa N&B-kodin kansio, jonka avulla pääset tutustumaan syvemmin sekä asuntoosi että taloyhtiöön.

11. HALLINNON LUOVUTUSKOKOUS

Kokous järjestetään noin kolmen kuukauden kuluessa siitä, kun yhtiön rakennukset ovat valmistuneet. Kokouksessa asunto-osakeyhtiö luovutetaan rakennuttajalle osakkaille, esitetään yhtiön välitilinpäätös sekä valitaan yhtiön hallitus. Myös tässä kokouksessa pääset tapaamaan uusia naapureitasi!

12. VUOSITARKASTUS

Rakennuksen vuositarkastus järjestetään 12–15 kuukauden kuluttua muutosta (siitä kun rakennuksen käyttöönotto on hyväksytty). Vuositarkastukseen kootaan mahdolliset osakkaiden ilmoittamat puutteet tai virheet. Ihanaa uutta elämänmatkaa omassa kodissasi!