Wood keittiö

28.2.2023

Lehtisaaren Torni on valmistunut – uusi maamerkki Helsingin kaupunkikuvassa

Newil&Baun Lehtisaaren Torni on esimerkki uudistuvan Lehtisaaren korkeatasoisesta asuinrakentamisesta. Uudiskorttelin viimeistelee loppuvuonna valmistuva Lehtisaaren Terassi, jonka kaksi pienkerrostaloa rajautuvat jalkapallokenttään ja lähimetsään. Korttelikokonaisuuteen kuuluu myös kaksi Kojamolle myytyä asuintaloa. Yhteensä kortteliin valmistuu 114 kotia.

Olemme panostaneet rakennuksen aluetta ja luontoa kunnioittavaan identiteettiin, vehreisiin piha-alueisiin, kuratoituihin sisustuskonsepteihin ja asukkaiden palveluihin, joita hallitaan N&B-sovelluksella. Tornin palveluita ovat muun muassa etätyötila, arkieteinen, pyöränhuoltopiste, yhteiskäyttöinen sähköauto sekä lainattavat kaupunkipyörät. Lehtisaaren Torni on energia- ja lämmitysratkaisujen osalta ympäristöystävällinen, sillä sen energiamuodot ovat maalämpö ja aurinkoenergia, minkä lisäksi rakennusmateriaalit ovat energiatehokkaita. Rakennuksen hiilijalanjälki on yli 50 % pienempi kuin tavanomaisin ratkaisun toteutetun vastaavan kerrostalon.

Lehtisaaren Tornin rakentaminen alkoi vuonna 2020, ja sen suunnittelusta vastasi arkkitehtitoimisto Arkkitehdit Schauman & Nordgren ja Schauman Arkkitehdit. “Pyrimme ymmärtämään, mistä Lehtisaaressa on kyse ja millainen Lehtisaari on paikkana. Mitä arvoja siellä on, millainen luonto- ja rakennettu ympäristö on. Lehtisaaren luontomaisemat: rannat, luonnonläheisyys ja meren läheisyys sekä se, että alue on lähellä keskustaa, tekevät Lehtisaaresta ainutlaatuisen. Osa Lehtisaarta ovat myös sen pien- ja rivitaloalueet, joille ominaista on korkealaatuinen vaalea tiiliarkkitehtuuri. Lähdimme tutkimaan, voisivatko nämä aiheet toimia lähtökohtana uuden korttelikokonaisuuden suunnittelulle”, kertoo Schauman & Nordgren Architects-toimiston toinen perustaja Ted Schauman.

Valtaosa Tornin asunnoista on 3–4 makuuhuoneen asuntoja. Ylimmissä kerroksissa on kaksi koko kerroksen kattavaa asuntoa, joihin on suora hissiyhteys. Hissillä pääsee vaivatta myös suoraan parkkihalliin. Kaikista asunnoista on poikkeuksellisen upeat näkymät ympäristöön, ja ne tarjoavat uniikkeja asumiskokemuksia Helsingin ja lähiluonnon ytimessä meren ympäröimänä. Kaikki 30 asuntoa varattiin loppuun puolessa tunnissa. ”Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, miten Lehtisaaren Torni onnistui. Sen arkkitehtoninen idea ja mietityt yksityiskohdat kunnioittavat alueen identiteettiä hienolla tavalla. Se on myös ensiaskel kohti tavoittelemaamme kokonaisvaltaisuutta, jossa asumiseen yhdistetään palvelut kehittämämme N&B-sovelluksen kautta.”, kertoo Newil&Baun toimitusjohtaja Petri Ylivuori.

Lehtisaaren Torni on yksi Helsingin kiinnostavimmista uusista asuinrakennuksista tarjoten asukkailleen modernia asumista upeissa maisemissa. Vuoden 2023 lopulla valmistuvasta Lehtisaaren Terassista vapaana on vielä noin 10 asuntoa.