121m2 OH-K

29.10.2020

Newil & Baun toinen kohde Lehtisaaren Torni on alku uudelle Lehtisaarelle

Asuntorakennuttaja Newil & Bau rakennuttaa Lehtisaareen alueen identiteettiä ja historiaa kunnioittavan yhdeksänkerroksisen uudiskohteen Lehtisaaren Tornin. Valmistuttuaan kohteesta tulee Lehtisaaren korkein rakennus. Kohteen suunnittelusta vastaa yhteenliittymä Schauman & Nordgren Architects ja Schauman Arkkitehdit. Kohteen rakentaminen on odotettu lähtölaukaus Lehtisaaren kehittämiselle, sillä alueella on odotettu uudisrakentamista jo pitkään.

 

Newil & Baun toinen kohde rakennetaan Lehtisaareen. Torni on jatkumoa Newil & Baun suuren suosion saavuttaneelle Helsingin keskustassa sijaitsevalle Insinööritalon asunnoille. Lehtisaaren Tornin rakennuttaminen on osa idyllisen ja vehreän alueen kehittymistä, jonka ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan kerrostalokortteli Papinpöydänkujalle. Kohteen rakennustöiden arvioidaan alkavan vuoden 2021 keväällä ja asukkaat pääsevät muuttamaan koteihinsa vuoden 2022 aikana.

 

– Lehtisaari on yksi Länsi-Helsingin arvostetuista saarista ja on hienoa päästä luomaan uutta Lehtisaarta. Rakennamme kohteen, joka kunnioittaa muotokielellään Lehtisaaren historiaa ja identiteettiä. Suhtaudumme kohteen suunnitteluun kunnianhimoisesti ja haluamme tehdä Lehtisaaren Tornista kauniin maamerkin alueelle, kertoo Newil & Baun toimitusjohtaja Petri Ylivuori.

 

Arkkitehtien Joonas Kanervan ja Ted Schaumanin suunnittelema yhdeksän kerroksinen talo tulee olemaan valmistuessaan Lehtisaaren korkein rakennus. Newil & Baun suunnittelufilosofian mukaisesti kohde rakennetaan seuraaville sadalle vuodelle ja suunnittelun kunnianhimo ulottuu rakentamisen laadusta ja viimeistellyistä yksityiskohdista ekologisuuteen. Lehtisaaren kohde on herättänyt etukäteen jo suurta kiinnostusta ja ennakkovarauslistalla on satoja ihmisiä.

 

– Lehtisaari vastaa alueena monen helsinkiläisen asumisen unelmiin. Idyllinen alue sijaitsee alle puolen tunnin pyörämatkan päässä Helsingin keskustasta, mutta samalla asukkaat pääsevät nauttimaan meren läheisyydestä saarta kiertävillä lenkkipoluilla. Lehtisaaren Torni tarjoaa kodin 30:lle perheelle ja koko kortteli valmistuttuaan yli sadalle asuntokunnalle tältä upealta alueelta, Ylivuori sanoo.

 

Rakennukseen tulee 30 Newil & Bau -kotia, jotka vaihtelevat yksiöistä 8-9  kerroksissa sijaitseviin koko kerroksen kattaviin kattohuoneistoihin. Piha-alueen maisemasuunnittelusta vastaa palkittu Masu Planning. Asumismukavuutta lisäävät upea sisääntuloaula, arkieteinen,  toiseen kerrokseen rakennettava etätyöskentelyhuone ja maan alle rakennettava parkkihalli, johon pääsee asuinkerroksista suoraan hissillä. Lisäksi ekologiset ratkaisut on huomioitu kohteen suunnittelussa ja Lehtisaaren Tornin hiilijalanjälki tulee olemaan noin 54 % normaalia uudiskerrostaloa matalampi.

 

– Lehtisaaren Torni sijoittuu keskeiselle paikalle uniikin lähisaaren sydämeen. Kohteesta muodostuu maanläheinen maamerkki, jonka arkkitehtoninen identiteetti liittyy monipuoliseen kaupunkiasumiseen luonnon helmassa. Lehtisaaren vehreys, merellinen maisema sekä keskustan läheisyys luovat ainutlaatuiset lähtökohdat houkuttelevalle asumiselle, kertovat arkkitehdit Joonas Kanerva ja Ted Schauman.

 

Lehtisaarelaiset mukana kohteen suunnittelussa

 

Newil & Bau on käynyt jo suunnitteluvaiheessa aktiivista keskustelua lehtisaarelaisten kanssa ja tavannut asukasyhdistyksen edustajia. Kohde on saanut positiivisen vastaanoton Lehtisaaren yhteisössä ja rakennuttaja pyrkii osaltaan ratkomaan tonttivuokriin liittyviä ongelmia.

 

– Olemme neuvotelleet tontille kaupunkien sopimuksia vastaavan normaalin 50 vuoden vuokrasopimuksen. Lisäksi kiinteistön parkkihalli ja alakertaan tuleva liiketila jäävät taloyhtiön omistukseen, jolloin olemme päässeet hoitovastiketasossa kilpailukykyiselle uudisrakentamisen tasolle, noin 6,5 euroa neliöltä, kertoo Petri Ylivuori.

 

Kaupunginosayhdistys Lehtisaariseura tukee Newil & Baun rakennuttamishanketta ja on ollut tukena suunnitelmien kehittämisessä.

 

– Lehtisaari-seura voi tyytyväisenä todeta, että Lehtisaaren uudisrakentamisella pyritään kehittämään aluetta lisäämällä sen väestöpohjaa sekä parantamalla palvelutarjontaa ja liikenneolosuhteita. Meille lehtisaarelaisille on tärkeää myös aluetta ja saaren luontoarvoja kunnioittava arkkitehtuuri, ja haluammekin toivottaa uudet asukkaat ja asuntorakennuttajan tervetulleiksi saarelle, toteaa Lehtisaariseuran puheenjohtaja, rakennusneuvos Ben Grass.

 

Lehtisaaren Tornin rakentaminen käynnistää Lehtisaaren kehittämisen ja luo pohjan koko alueen elinvoimaisuuden parantamiselle. Kyseessä on ensimmäinen alueelle rakennettava uudisrakennus kahdeksaan vuoteen.

 

– Meille alueen identiteetin kunnioitus on itsestäänselvyys ja meille oli tärkeää, että tämän hienon alueen elinvoimaisuutta päästään kehittämään yhdessä asukkaiden kanssa, lisää Petri Ylivuori.

 

Newil & Baun rahoittajakumppaneina hankkeessa toimivat Samla Capital ja Aktia.

 

Lisätietoja:

Petri Ylivuori (ent. Heikkilä), toimitusjohtaja, Newil & Bau, p. 040 515 4155, petri.ylivuori@newilbau.fi

 

Lue lisää Helsingin Sanomista