76&Piha_Julkisivu_Mannerheimintie

11.1.2023

76&Pihan rakentaminen on alkanut – Newil&Bau-kodit keskellä upeinta Helsinkiä valmistuvat keväällä 2024

Odotetun 76&Pihan rakennustyöt ovat alkaneet. Newil&Bau muuttaa vuosikymmenet toimistona tunnetun, käytännöllistä koreilematonta suomalaista arkkitehtuuria edustavan Mannerheimintie 76:n kiinteistön 32 moderniksi Newil&Bau-asunnoksi, joiden huoneistoparvekkeet avautuvat valoon ja vehreyteen. Tulevat asukkaat pääsevät muuttamaan koteihinsa keväällä 2024. 

”76&Piha on RS-kohde, jonka asunnot saneerataan uuteen loistoonsa. Suunnittelun lähtökohtana on ollut alkuperäisen rungon osien hyödyntäminen ja yhdistäminen uusiin ja toimiviin asumisen ratkaisuihin. Asuntojakauma pitää sisällään runsaasti suurempia yli 100 neliön kokoisia asuntoja”, Newil&Baun hankejohtaja Teemu Kovanen kertoo. 

Osana uudistusta talon julkisivu puhdistetaan ja ehostetaan loistoonsa. Ikkunat, sisäpinnat ja tekniikka uusitaan uudisrakentamista vastaamaan. Rakennuksen uniikit industrial-henkiset yksityiskohdat kuten rungon osat, pilarit ja palkit saavat näkyä. 

Talon saneeraaminen on sen purkamiseen ja uuden rakentamiseen verrattuna ekologinen vaihtoehto. Optimoituihin suunnitteluratkaisuihin yhdistettynä rakentamisen aikainen hiilijalanjälki on lähes 60 % pienempi uudisrakennukseen verrattuna. Ekologisuuteen on kiinnitetty huomiota jo purkuvaiheessa, kun purkamisen aikana tunnistetaan ja arvioidaan materiaalit ja massamäärät jo purkupaikalla. 

76&Piha tarjoaa täydelliset puitteet elämästä nauttivalle kaupunkilaiselle. Oma koti laajenee yhteistiloihin: asumisen mukavuuksiin lukeutuvat valoisa ylimmän kerroksen etätyötila, joogahuone, nikkarointihuone ja upea sauna- ja allasosasto. Lisäksi yhtiöllä on oma maanalainen autohalli. 

76&Pihan pääsuunnittelusta vastaavana arkkitehtina toimii Mika Penttinen Arkkitehdit Kirsi Korhonen ja Mika Penttinen Oy:stä. Kohteen pääurakoitsija on Jatke Oy.  

76&Pihan asuntojen kaupanteko on alkanut. Vielä ehdit hankkia Newil&Bau-kotisi tästä ainutlaatuisesta kohteesta. Katso vapaat asunnot ja tutustu 76&Pihan rahoitustarjoukseen: 76piha.fi 

Lue lisää betonipalatsina tunnetusta 76&Pihasta ja talon historiasta Helsingin Sanomien jutusta.