INA

19.1.2023

Ina Suutarista projektipäällikkö Operations-tiimiin: “Kestävä kehitys on rakentamisen tulevaisuutta” 

Ina Suutari on aloittanut Newil&Baussa projektipäällikkönä, vastaten tehtävässään valikoitujen projektien johtamisesta suunnitteluvaihteesta hankkeiden valmistumiseen. Lisäksi Ina saa vastuulleen suunnittelufilosofiamme ytimessä olevassa ekologisen rakentamisen kehittämisen.  

“Halu palauttaa kunnianhimo rakentamiseen, viisikohtainen suunnittelufilosofia ja etenkin sen perustana oleva asukaslähtöisyys sekä vahva halu ekologiseen rakentamiseen olivat kulmakiviä herättämään mielenkiinnon Newil&Bauta kohtaan. Kestävä kehitys on mielestäni rakentamisen tulevaisuutta, ja näen Newil&Baussa valtavasti potentiaalia tämän asian saralla”, Ina toteaa. 

Ina siirtyi Newil&Bauhun NCC:stä, jossa hän toimi pääkaupunkiseudun asuntorakentamisen toimialalla projektipäällikkönä vastaten suunnittelun ohjauksesta muun muassa erilaisissa. Aiempaa työhistoriaa hänellä on muun muassa Helsingin Kaupungin Asuntotuotantotoimistosta uudisasuntopuolen projekti-insinöörin tehtävistä. 

Koulutukseltaan Ina on rakennustuotantotekniikan AMK-insinööri ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri, erikoisalueenaan kestävät energiajärjestelmät. Asuntorakentamisen suunnittelun ohjaus ja kestävän kehityksen periaatteiden mukainen asuntorakentamisen suunnittelun ohjaus ovat hänen erityisosaamistaan. 

“Ina ei ole ainoastaan mahtava tyyppi vaan myös asenteeltaan ja osaamiseltaan erinomainen vaativienkien projektien vetäjä. Hän vahvistaa hienosti tiiimiämme tuomalla myös ekologisen rakentamisen erikoisosaamista N&B:lle”, Newil&Baun toimitusjohtaja Petri Ylivuori sanoo.  

Vapaa-ajallaan Ina pelasi pitkään jalkapalloa maalivahtina. Nyt nurmikentät ovat jääneet taakse ja hän on siirtynyt sisäkentille salibandyn pariin. Suuri osa Inan vapaa-ajasta kuluu myös erilaisten rodunomaisten harrastuslajien ja pitkien metsälenkkien parissa Tyyne-koiran kanssa.