NEWILBAU_Meander_Facade_2021

11.2.2022

Ammattilaiset Meanderin takana

Meanderin suunnitteluun ja toteuttajiksi on valittu Suomen parhaita ammattilaisia eri osa-alueilta.

Meaderin pääarkkitehdin olemme esitelleet aikaisemmin, hän on palkittu Steven Holl, Steven Holl Architectsiltä (SHA) New Yorkista. SHA:n tukena paikallisena pääsuunnittelijana Suomessa toimii Professori Pentti Kareoja sekä projektiarkkitehti Pauli Terho Ark-House Arkkitehdeiltä. Ark-House on arvostettu arkkitehtitoimisto niin kaupunkilaisten kuin kaupungin virkamiesten keskuudessa yli sadan rakennushankkeen kokemuksellaan. Toimistolla on myös lukuisia palkintosijoja sekä yleisistä arkkitehtuurikilpailuista että kutsukilpailuista.

Arkkitehtuuri nivoutuu rakennuksen ympäristöön korkeatasoisen maisemasuunnittelun kautta. Meanderin pihasuunnitelmia on kehitetty yhdessä Outi Palosaaren ja Minna Raassinan kanssa VSU maisema-arkkitehdeilta. VSU on omaleimainen, maiseman ja arkkitehtuurin yhdistävä innovatiivinen suunnittelutoimisto, jonka tyyli näkyy visuaalisesti valtavirrasta poikkeavissa ratkaisuissa, imagoa ja identiteettiä tukevassa muotoilussa ja paikallisuuden sekä alueen kulttuurihistorian korostumisena.

Yksityiskohtien harmonia sisätiloissa on Newil&Baun suunnittelufilosofian kolmas peruskivi. Sisustussuunnittelukumppaniksi on valittu kansainvälisesti palkittu ja Suomessa vuoden 2020 sisustusarkkitehtitoimistoksi valittu Suunnittelutoimisto FYRA, joka on noussut alan johtaviin toimijoihin. FYRAn avulla Newil&Baun sisustuskonseptit on saatu sovitettua erilaisiin asuntopohjiin yksityiskohtia myöten ja näyttävistä yhteistiloista luotua elämyksellisiä kohtauspaikkoja. Yhdessä tuomme taloon myös arkea helpottavia talon palveluita. Asukkaille räätälöityjä palveluja tuottavat kumppanimme Pelago ja Finnish Design Shop.

Meanderin pääurakoitsijana toimii SSA Rakennus Oy, joka on rakentanut muun muassa Mannerheimintiellä sijaitsevan VALO Hotel & Work -kokonaisuuden. Yhtiö kuuluu SSA Group -konserniin. SSA:n tiimi on yksi Suomen kokeneimpia. Yhtiön toimitusjohtaja Jorma Kilpeläisellä on yli 30 vuoden kokemus suurten ja vaativien rakennushankkeiden kuten Eiranrannan korttelin toteuttamisesta. Yksikönjohtaja Hannu Riikolalla on kokemusta suurista, vaativista hankkeista. SSA:n muita avainhenkilöitä hankkeessa ovat projektipäällikkö Niko Aaltonen, työpäällikkö Samuli Särkiniemi ja vastaava mestari Keijo Laaksonen.

Myös erikoissuunnittelijoiden osalta Meanderin toteuttajat kuuluvat osa-alueidensa kokeneimpiin ammattilaisiin. Rakennuksen hiilijalanjäljen optimointi ja tehokkaat energiaratkaisut on suunniteltu yhteistyössä Granlundin ja Sitowisen asiantuntijoiden kanssa. Matalat energiakustannukset tarkoittavat myös edullisempia asumiskustannuksia, jota edesauttaa maalämpö, aurinkopaneelit ja tehokkaat suunnitteluratkaisut, joilla päästään A-energialuokkaan.

Talotekniikka- ja energiasuunnittelusta vastaa Sitowise ja rakennussunnittelun tukena toimii A-Insinöörit. Pohjarakentamisen erikoissuunnittelijana toimii  Sipti-Infra ja palokonsulttina Sitowise.

Koko työryhmän puolesta toivotamme tuleville Meanderin asukkaille sujuvaa kaupantekoa ja mukavaa rakentamisen aikaa, jota pääsemme jo pian seuraamaan työmaan kautta. Odotamme innolla koko monialaisen ja innokkaan työryhmän voimin rakentamisen aloittamista maaliskuussa!