Antti-vaaka

9.11.2022

Antti Pirskasesta Newil&Baun CFO: “Vahvat prosessit luovat kasvun pohjan” 

Antti Pirskanen on aloittanut Newil&Baun Chief Financial Officerina. Tehtävässään hän johtaa Newil&Baun rahoitustiimiä ja vastaa tiimeineen Newil&Baun rahoituksesta, prosessien ja liiketoiminnan kehittämisestä, raportoinnista sekä yhtiön viemisestä seuraavaan vaiheeseen rahoituksen näkökulmasta. 

Antin edellinen työnantaja oli Suomen johtaviin pääomasijoittajiin kuuluva Vaaka Partners, jossa hän työskenteli yli 10 vuotta, viimeksi sijoitusjohtajana. Antti toimi tehtävässään tiiviisti kasvuyhtiöiden kehittämisen parissa: yrityskauppojen, strategian, rahoituksen, kasvuun ja liiketoiminnan kehittämiseen liittyvissä tehtävissä.   

Aiempaa työhistoriaa Antilla on muun muassa liikkeenjohdon konsultoinnin parista BearingPointissa sekä kiinteistösijoitusalalta Nrepissä. Koulutukseltaan hän on kauppatieteiden maisteri, pääaineena rahoitus.  

“Asuntorakennusala on rahoituskielellä ilmaistuna niin sanotusti alikehittynyt sektori. Yleiskielellä sanoen tämä on toimiala, jossa on toimittu hyvin perinteisellä tavalla. Newil&Bau muuttaa tätä perinteistä mallia toimimalla asiakas edellä. Ei siten, että tehtäisiin vain nopeasti asuntoja, vaan siten, että koko asiakkuus nähdään pitkäjänteisenä asiana”, Antti toteaa ja lisää:  

“Tulevaisuuden visiomme on vallankumouksellinen alkaen siitä, että asiakkaana voit kertoa preferenssit asunnon sijaintiin ja yksityiskohtiin liittyen, sekä ulottuen siihen, että asunnot rakennutetaan tilauksesta. Pääomasijoitusalalla kohdeyhtiöiden kilpailuetu on tärkeä osa-alue, ja mielestäni Newil&Bau onkin tästä näkökulmasta todella mielenkiintoinen kasvuyhtiö.”   

Kasvuyhtiöt kiinnostavat Anttia kategoriana erityisesti. Hänen yksi tärkeimpiä niihin liittyviä oppejaan on prosessien kehittäminen kasvun kulmakivenä. “Vahvat prosessit luovat kasvun pohjan. Olen työskennellyt paljon kasvuyhtiöiden parissa ja nähnyt tämän käytännössä. Prosesseja kehittäessä näkee, miten yritys kehittyy ja mistä kasvu tulee.”  

“Alle kolme vuotta sitten lanseeraamamme Newil&Bau saavuttaa tänä vuonna lähes 100 miljoonan euron asuntomyynnin ja on hienoa saada Antti mukaan tärkeäksi avainhenkilöksi yhtiömme siirtyessä seuraavaan vaiheeseen. Antissa yhdistyy hienolla tavalla perinteisten CFO-osaamisalueiden lisäksi vahva rahoituksen ja kasvuyhtiöiden kehittämisen tuntemus ja osaaminen”, Newil&Baun toimitusjohtaja Petri Ylivuori toteaa.   

Vapaa-aikanaan Antti viihtyy perheen kanssa. Pallopelit ovat lähellä hänen sydäntään, hän on pelannut aktiivisesti muun muassa koripalloa. Hänen suosikkirakennuksensa on Manhattanilla sijaitseva Madison Square Garden. “Olen käynyt siellä muutaman kerran katsomassa Knicksejä. Missään muualla ei ole vastaavaa fiilistä. Siellä ymmärtää, miksi amerikkalaiset kutsuvat New Yorkia koripallon mekaksi.”