newil&bau logo

15.6.2020

Uusi asuntorakennuttaja Newil&Bau haluaa palauttaa kunnianhimon uudisrakentamiseen

Suomen asuntomarkkinoille tulee uusi asuntorakennuttaja, jonka missiona on palauttaa kunnianhimo uuden rakentamiseen. Suomen johtavaksi asuntorakennuttajaksi tähtäävä Newil & Bau tuo lähiaikoina myyntiin kaksi asuntokohdetta, 18 kaupunkikodin saneerauskohteen Helsingin Punavuoreen Alvar Aallon suunnittelemaan taloon ja 30 asunnon uudiskohteen Lehtisaareen.

 

Kokeneiden rakennus- ja kiinteistöalan ammattilaisten perustama Newil & Bau rakennuttaa kerrostaloja ja saneeraa vanhoja rakennuksia ainutlaatuisiksi kaupunkikodeiksi Suomen kasvukeskuksissa. Newil & Baun tulevat kohteet ovat Helsingin Ratakadulla sijaitsevaan, Alvar Aallon suunnittelemaan entiseen arkkitehtitoimiston taloon saneerattavat 18 arvoasuntoa, sekä Lehtisaareen nouseva arkkitehtitoimisto Schauman & Nordgenin suunnittelema 30 asunnon uudiskohde. Kohteiden ennakkomarkkinointi alkaa syksyllä 2020 ja asuntojen myynti keväällä 2021.

Newil & Baun kohteissa yhdistyy ajaton kauneus ja arjen toimivuus. Ne perustuvat yhtiön kehittämään viisikohtaiseen suunnittelufilosofiaan, jonka kulmakiviä ovat kohteiden sijaintia kunnioittava arkkitehtuuri, yksityiskohtiin ulottuva sisustussuunnittelu, maisema-arkkitehdin suunnittelemat piha-alueet, arkea helpottavat asukkaiden palvelut sekä markkinoiden pienin hiilijalanjälki.

– Ajattoman kaunista, inspiroivaa ja ekologista uudisrakentamista pitäisi olla Suomessa paljon nykyistä enemmän. Muissa Pohjoismaissa uudiskohteiden kunnianhimo on korkeammalla. Tulemme osoittamaan, että samaan pystytään myös Suomessa, Newil & Baun toimitusjohtaja Petri Heikkilä lupaa.

Heikkilä on varma, että huolella suunnitelluille, ajattoman kauniille ja toimiville asunnoille löytyy aina kiinnostuneita ostajia, suhdanteista riippumatta.

– Uudisrakentaminen on Suomessa perinteisesti ollut liikaa tuotantolähtöistä sijaintipeliä. Uskon, että tulevaisuudessa myös itse tuotteen eli ihminen edellä suunnitellun asunnon ja sen ominaisuuksien merkitys korostuu kodin valintaperusteena. Haluamme kasvaa vuosien saatossa asiakkaidemme silmissä edelläkävijäksi, jonka kaikki kohteet ovat tunnistettavia meidän rakennuttamiksi, toteaa Heikkilä.

Markkinoiden pienin hiilijalanjälki

Newil & Baun tavoitteena on myös Suomen asuntomarkkinoiden pienin hiilijalanjälki. Yhtiö lupaa keskimäärin kolmanneksen pienemmän hiilijalanjäljen. Sen todistaa Suomen johtavan energiakonsultointiyhtiö Granlundin laskelmat.

– Minimoimme rakentamisen ja rakennuksen elinkaaren hiilijalanjäljen optimoiduilla suunnitteluratkaisuilla ja resurssiviisailla materiaalivalinnoilla ja käymme suunnitteluvaiheessa tarkasti läpi kaikki talon osa-alueet energiankäytön näkökulmasta., Newil & Baun kaupallinen johtaja, Mikko Salola kertoo.

Yhtiön taustalla joukko kiinteistöalan konkareita

Newil & Baun taustalla on joukko kokeneita rakennus- ja kiinteistöalan ammattilaisia. Yhtiön hallituksen puheenjohtajana toimii Lujatalon entinen toimitusjohtaja Arto Pohjonen. Hallituksen jäsenet ovat Solitan Suomen maajohtaja Ossi Lindroos sekä Leasegreenin perustaja Juho Rönni.

Myös muut Newil & Baun osakkaat, toimitusjohtaja Petri Heikkilä, kaupallinen johtaja Mikko Salola ja investointijohtaja Henrik Heikkilä ovat toimineet pitkään rakennus- ja kiinteistöalalla sekä liikkeenjohdon konsultoinnissa. Yhtiön toimintaa tukevat vakavaraiset kotimaiset ankkurisijoittajat.

Lisätietoja:

Petri Heikkilä, toimitusjohtaja, Newil & Bau, p. 040 515 4155, petri.heikkila@newilbau.fi