as14-oh-k-002-1-1

17.9.2020

Rakatadun Insinööritalon asunnot varattiin 2 tunnissa ja lähemmäs 200 on jonossa

Ratakadun Insinööritalon asunnot varattiin hetkessä loppuun – Alvar Aallon arkkitehtitoimiston suunnittelemaan entiseen toimistotaloon saneerattavat 18 arvoasuntoa varattiin loppuun 2 tunnissa ja jonossa on yli 200 varausta.

Insinööritalon suosio ylitti omatkin odotuksemme ja koko Newil & Bau tiimin puolesta olemme kiitollisia asuntoja kohtaan esiintyvästä kiinnostuksesta.

Erityisesti koronan myötä asuminen ja eläminen ovat nostaneet merkitystään, sillä kodeissa vietetään yhä enenevässä määrin aikaa. Kokonaisvaltaisesti asukas edellä suunnitelluille asunnoille vaikuttaa siis olevan tarvetta erityisesti tässä hetkessä.

Aalto tunnetaan funktionalistina, joka tähtäsi yksinkertaisiin, geometrisiin ja kauniisiin, mutta samalla toimiviin rakennuksiin. Funktionalistiset perusarvot, kuten inhimillinen mittakaava, käytännöllisyys ja auringonvalon maksimointi sisätiloissa olivat mukana kaikessa, mitä Aalto teki. Aalto suunnitteli aina ihmislähtöisesti, tuoden muotoiluun arjen estetiikan ja toiminnallisuuden.

Newil & Baulla muutosrakentamisessa keskiöön on niin ikään asetettu ihminen, asukas. Insinööritalon saneerauksessa kohtaavat suunnittelijan ja rakennuttajan filosofiat, asukkaiden toiveet ja talon identiteetti.

Insinööritalon asunnoista kiinnostuneet voivat edelleen liittyä varausjonoon. Kannattaa tutustua myös Newil & Baun seuraavaan kohteeseen, Lehtisaaren Torni.

Lue lisää aiheesta Taloussanomista.

Katso YLE Areenasta uutisklippi Insinööritalon vihkiäisistä joulukuussa 1951.