NewilBau_Mansku7651422_final_hires

23.4.2024

Newil&Bau x Nomart: Näin luot industrial-henkisestä kodista lämpimän ja kutsuvan – 5 vinkkiä

Inspiroidu 76&Pihan esittelyasunnon sisustuksesta. Rakennuksen historia ja nykyarkkitehtuurin yhdistelmä tarjoaa ainutlaatuisen taustan kodikkaalle ja ajattomalle sisustukselle.

Mannerheimintiellä sijaitseva 76&Piha on urbaanin arkkitehtuurin ja korjausrakentamisen taidonnäyte. Rakennus on toiminut aikaisemmin toimistotalona, mutta nyt Newil&Bau tuo talon uudelle vuosituhannelle arkkitehti Mika Penttisen johdolla, joka on ollut mukana jo alkuperäisen toimistorakennuksen suunnittelussa 1970-luvulla. 76&Piha edustaa industrial-tyyliä parhaimmillaan: raakoja materiaaleja, betonipalkkeja sekä metallisia yksityiskohtia. Rakennuksen historiaa onkin kunnioitettu jättämällä näkyviin harkiten valittuja alkuperäisiä yksityiskohtia, jotka luovat opaalilasitiilien ja teräksen kanssa modernit raamit tunnelmalliselle kodille. Mutta miten sitten sisustaa industrial-tyylinen tila? Kokosimme 5 vinkkiä.

1. Lisää tekstuuria

Industrial-tyylinen tila rakastaa erilaisia tekstuureja: lämmintä puuta, pehmeää villaa ja ylellistä samettia. 76&Pihan asunnoissa on leveälankkuinen tammiparketti sekä lämpimät puukehyksiset ikkunat, jotka luovat ihanan kontrastin betonisille kattopalkeille. Kokonaisuus tarjoaa upean taustan puisille klassikkohuonekaluille kuten tammiselle Carl Hansen & Sonin CH22 -tuolille, jossa on eläväinen paperinaruistuin sekä lystikkäälle ruosteenpunaiselle Gubin Gräshoppa-lattiavalaisimelle.

2. Mieti mittakaavaa

Keittiön ja olohuoneen yhdistävä avoin huonekonsepti voi tuntua hankalalta sisustaa, koska mahdollisuuksia huonekalujen sijoitteluun on niin paljon. Vinkkimme on: mieti mittakaavaa! Tilasta tulee yhtenäinen, kun kaikki huonekalut ovat pääosin yhtä korkeita. Suosi linjakkaita valintoja ja korvaa nojatuolit esimerkiksi daybedillä tai pitkällä penkillä. Carl Hansen & Sønin BM0488L-versio, toimii myös tasona.

3. Jaa tila osiin

Kolmas tärkeä asia on erottaa eri alueet niiden funktioiden kautta. Erottele tarvittavat tilat huoneiksi mattojen avulla. Ne toimivat seinien lailla ja merkkaavat tilaan tarvittavat funktiot. Tilasta tulee erityisen lämmin ja viihtyisä, kun valitset eri tiloihin mattoja eri tekstuureilla. Voit myös hahmotella mattojen ja huonekalujen oikeat koot maalarinteipillä lattiaan ennen lopullista sisustusta ja hankintoja.

4. Valo pehmentää

Sopivan valaistuksen luominen on industrial-henkisessä tilassa äärimmäisen tärkeää. Mielenkiintoinen, uniikki valaisin on todellinen katseenvangitsija ja kertoo aina jotain itse asukkaasta.

5. Aina tilaa taiteelle ja kasveille

Suuret viherkasvit sopivat industrial-tyyliseen tilaan. Kasvit ja tuoreet leikkokukat tekevät tilasta kertaheitolla raikkaamman ja viihtyisämmän. Suuri taideteos tasapainottaa usein koko tilan mittakaavan. Se voi myös auttaa erottamaan huoneen eri osat.

Tee tyyli

  1. Fredericia C18-ruokapöytä
  2. Kartell Componibili-säilytyskaluste
  3. Fritz Hansen Night Owl -pöytävalaisin
  4. Gubi Beetle-tuoli

Liity N&B Familyyn ja hyödynnä etusi Nomartiin, jonka kalusteille 76&Pihan malliasunto kalustettiin.

Nomart Oy on suomalainen vuonna 1987 perustettu design huonekaluja ja sisustustuotteita myyvä yritys, jonka valikoima koostuu designhuonekaluista, valaisimista, matoista, sisustustekstiileistä, ulkokalusteista ja tarkoin valitusta pientavarasta. Nomartilta löydät sekä skandinaavisen sisustuksen ja huonekalumuotoilun helmet että muotoiluosaamista Italiasta ja Espanjasta.

nomart.fi