kivimies

30.11.2023

Newil&Bau ja Kusinkapital ovat ostaneet merkittävän kehityskokonaisuuden Otaniemessä Senaatilta  

Suomalainen asuntokehittäjä Newil&Bau ja perheomisteinen sijoitusyhtiö Kusinkapital ovat ostaneet kaksi korttelia Espoon Kivimiehen alueelta. Keilaniemen ja Otaniemen välimaastoon sijoittuva Kivimies on Suomen nopeimmin kehittyviä alueita, jossa yhdistyy viihtyisällä tavalla luonto, meri, palvelut ja työpaikat.  

Myyjänä toimi Suomen valtio, jonka kiinteistöomaisuutta Senaatti-kiinteistöt hallinnoi. Kaupan kohteena olevat kiinteistöt Kivimiehentie 1 ja 2 sijaitsevat keskeisellä paikalla Otaniemen yliopistokampuksen ja Keilaniemen välissä. Rakennukset ovat toimineet aikaisemmin toimisto-, laboratorio-, opetus- ja majoituskäytössä. 

Newil&Baun ja Kusinkapitalin suunnitelmana on kehittää korttelia asuinkäyttöön, elävöittää aluetta sekä tuoda sinne lisää palveluita, kuten päiväkoti ja leikkipuisto. Kokonaisuudesta on uuden omistajan toimesta käynnissä arkkitehtikutsukilpailu, jonka voittaja valitaan alkuvuodesta. 

”Näemme Kivimiehen alueessa loistavan kehityspotentiaalin, jossa yhdistyy viihtyisällä tavalla luonto, meri, palvelut ja työpaikat. Tavoitteenamme on luoda kokonaisuudesta Espoon kiehtovin uusi asuinalue, jossa yhdistyvät yksityiskohtiin ulottuva arkkitehtuuri, vehreys, ekologisuus ja arkea helpottavat palvelut. Odotamme innolla, että pääsemme viemään kaavamuutosta eteenpäin ja saamme olla mukana kehittämässä Otaniemeä yhdessä Espoon kaupungin kanssa”, toteaa Newil&Baun toimitusjohtaja Petri Ylivuori.