MatiasP_KuvaCarlBergman

2.2.2022

UX design -veteraani Matias Pietilä johtamaan Newil & Baun Tuote- ja teknologiatiimiä

Pitkän linjan digipalveluiden kehittäjä ja Suomen kokeneimpiin kuluttajakokemuksen kehittäjiin kuuluva Matias Pietilä on aloittanut Newil & Baun Chief Product Officerina. Tehtävässään hän johtaa tuote- ja teknologiatiimiä ja ottaa vastuulleen N&B:n tarjoaman kehittämisen, erityisesti asukkaiden palveluiden ja asiakaskokemuksen viemisen uudelle tasolle. Teknologiatiimin rekrytointi on jo alkanut.

Matias siirtyy Newil&Baulle Fennian digitaalisten kanavien kehityksen vetäjän tehtävistä. Aiemmin hän on työskennellyt ansiokkaan uran digikonsultointiyhtiö Qvikissä design-yksikön johtajana, partnerina ja hallituksen jäsenenä. Työhistoriaa käyttöliittymistä ja käytettävyydestä on karttunut myös Elisalta. Monet tuntevat Matiaksen myös luennoitsijana ja puhujana.

Matias on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja EMBA, ja opinnoissaan hän on syventynyt etenkin käytettävyyteen ja ihmisten toimintaan.

”Ensimmäinen tehtäväni Newil&Baulla on luoda meille tiimi, joka kykenee suunnittelemaan ja toteuttamaan maailmanluokan digipalveluita, jotka rikastavat N&B:n asiakaskokemusta koko asiakaspolun varrelta ja tuovat meille samalla uusia ansaintamahdollisuuksia”, Matias vastaa kysymykseen mikä häntä innostaa Newil&Baussa.

”En tunne vielä tätä toimialaa, mutta olen aina ollut siitä kiinnostunut”, Pietilä jatkaa. ”Ennen kaikkea innostuin nähdessäni, millaisella vimmalla pieni tiimi saa asioita aikaiseksi, kuinka intohimoisesti laatuun suhtaudutaan ja kuinka suuria suunnitelmat ovat. Enää ei tarvitse edes harmitella, että ympäristönäkökulma ei näy työssäni – täällä sekin kuuluu liiketoiminnan ytimeen.”, Matias hehkuttaa.

Olemme iloisia, että pääsemme Matiaksen myötä ottamaan seuraavan askeleen N&B:n tuotteen ja tarjoaman kehittämisessä. Haluamme muuttaa käsitystä siitä, mitä uudisasunnon ostaminen itseasiassa tarkoittaa ja tehdä myös prosessista mahdollisimman vaivattoman, stressittömän ja riskittömän kokemuksen.“  kertoo Newil&Baun toimitusjohtaja Petri Ylivuori.

Aktiivisen Matiaksen harrastuksiin kuuluu muun muassa shakki, kuntoilu, kirjoittaminen, longboardilla skeittaaminen ja kesäisin hän purjehtii kilpaa veljiensä kanssa. ”Joskin meillä on paha tapa käydä lopulta vesillä niin vähän, että käytämme enemmän aikaa veneen pohjan hiomiseen kuin purjehtimiseen”, Matias naurahtaa.

Mukaan luomaan uutta työyhteisöä? Avoimia tehtäviä teknologiatiimissä!

Matiaksen teknologiatiimiin etsitään jatkuvasti uusia osaajia. Ensimmäisenä avoimena hakuna on avattu koodaavan arkkitehdin, Technical Leadin tehtävä. Tiimin etsitään jatkossa eritysesti design-, devaus- ja dataosaamista. Mikäli löydät itsesi osana Newil&Baun tiimiä, ilmianna itsesi meille. Olemme avoimia ja uteliaita tutustumaan osaajiin matalalla kynnyksellä ja etenemme nopeasti. Newil&Baulla voit vaikuttaa paitsi asumisen tulevaisuuteen ja kestävästi rakennettuihin kaupunkeihin, myös uuteen tiimiin ja työyhteisöön. Kiinnostuitko? Laita viestiä Matiakselle (matias.pietila@newilbau.fi, 050 5060 201).