Lehtisaari_ilmakuva

30.6.2021

Lumo-koteja Lehtisaareen, korttelin rakentaminen alkaa

Samla Asunnot ja Newil & Bau ovat myyneet Kojamo Oyj:lle kaksi kerrostaloa Helsingin Lehtisaareen rakennettavasta viiden talon kokonaisuudesta. 

Papinpöydänkujalle rakennettavien kahden nelikerroksisen lamellitalon asuinpinta-ala on yhteensä noin 2 000 m2 ja huoneistoja niihin rakentuu 54. Asuntotyypit vaihtelevat yksiöistä perheasuntoihin. Vuokratalot ovat suunniteltu Newil & Baun suunnittelufilosofian mukaisesti ja valmistuessaan ne tulevat osaksi Kojamon Lumo-brändiä.

Talot rakennetaan integroiduksi osaksi korttelin viiden talon kokonaisuutta, jossa kolme muuta ovat loppuasiakkaille myytäviä Newil & Bau -taloja.

Rakennustyöt käyntiin heinäkuussa

Rakennustyöt Lehtisaaren Tornin ja vuokratalojen osalta aloitetaan heinäkuussa ja ne valmistuvat alkuvuodesta 2023. Korttelin neljännen ja viidennen rakennuksen eli Lehtisaaren Terassin kahden talon rakentaminen aloitetaan loppuvuodesta.

Hankkeen rahoituskumppanin Samla Capitalin hallituksen puheenjohtaja Samppa Lajunen kertoo, että taloihin kohdistui jopa odotuksia vahvempi kysyntä. Taloista tehtiin useita kilpailevia tarjouksia, joista parhaaksi valikoitui Kojamo.

“Lehtisaaren viiden talon kokonaisuus on osoittautumassa erittäin suosituksi. Loppuasiakkaille myynnissä olevien kohteiden toiseen vaiheen 30 asuntoon on tullut jopa yli 300 ennakkovarausta, mikä on hurja määrä”, Lajunen sanoo. ​​Terassin asunnot varattiin loppuun heti ennakkomarkkinoinnin käynnistyttyä.

Lehtisaaresta tasapainoinen kokonaisuus

Vuokrataloissa noudatetaan samoja Newil & Baun kokonaisvaltaisia ja yksityiskohtaisia suunnitteluperiaatteita kuin omistustaloissakin.

”Newil & Baun suunnittelufilosofian mukaan rakennetut talot käy hyvin yksiin Lumo-brändimme kanssa. Uskomme, että tämä rakennushanke uusi alku upealle Lehtisaarelle, jossa on puolentoista vuoden kuluttua tarjolla laadukkaita ja hyvin varusteltuja vuokrakoteja”, kertoo Rakennuttamisjohtaja Tommi Parikka, Kojamo Oyj.

Newil & Baun toimitusjohtaja Petri Ylivuori kertoo tyytyväisenä, että Lehtisaaren keskustaan on rakentumassa hieno, tasapainoinen kokonaisuus.

”Newil & Bau -vuokratalot viimeistelevät Lehtisaaren uuden keskustan. Niiden arkkitehtuuri piha-alueineen noudattaa samaa tyylisuuntaa kuin kuluttajamyyntikohteemme Lehtisaaren Torni ja Terassi”, kertoo Ylivuori.

Lisätietoja:

Petri Ylivuori, toimitusjohtaja, Newil & Bau, p. 040 515 4155, petri.ylivuori@newilbau.fi

Samppa Lajunen, hallituksen puheenjohtaja, Samla Capital, p. 040 555 2638, samppa.lajunen@samla.fi