NEWILBAU_Meander_Facade_2021

9.6.2021

Newil & Bau ja Alma Property Partners ostivat Töölössä sijaitsevan, Steven Hollin suunnitteleman Meander-uudisrakennushankkeen

Newil & Bau on käynnistänyt 2000-luvun merkittävimmän uudisrakennushankkeen jatkosuunnittelun hankittuaan Alma Property Partnersin kanssa yhdysvaltalaisen arkkitehdin Steven Hollin suunnitteleman Meander-asuinkiinteistön Taaleri Kiinteistökehitysrahastolta. Valmistuttuaan kohde tarjoaa Helsingissä ennennäkemätöntä arkkitehtuuria, designia ja asumisen palveluja.

Muun muassa nykytaiteen museo Kiasman pääsuunnittelijana tunnetun Steven Hollin arkkitehtitoimiston ehdotus Meander voitti Taivallahden kasarmialueen täydentämisrakentamisesta järjestetyn kutsukilpailun vuonna 2006.  Newil & Bau ja Steven Holl Architects ovat aloittaneet kohteen jatkosuunnittelun, jossa talo päivitetään 2020-luvulle talon alkuperäistä arkkitehtuuria kunnioittaen.

Rakennuksen huoneistoala on noin 7 500 m2 ja siihen rakennetaan yhteensä 117 uniikkia kotia, yksiöistä edustusasuntoihin. Asukkaiden käytössä olevia palveluita ovat muun muassa talon oma elokuvateatteri, viinitupa ja joogastudio.

Meander on eittämättä 2000-luvun merkittävimpiä asuinhankkeita Suomessa. Meander suunnitellaan viisikohtaisen suunnittelufilosofiamme mukaisesti luomaan kokonaisvaltainen asumiskokemus. Uusi Meander tarjoaa kodin monenlaisille perheille, joita yhdistää kiinnostus designiin, asumisen helppouteen ja haluun asua inspiroivassa asuinyhteisössä”, kertoo Newil & Baun toimitusjohtaja Petri Ylivuori tyytyväisenä.

Meander on myös alku Newil & Baun ja Alma Property Partnersin yhteistyölle, jonka tavoitteena on rakennuttaa Newil & Bau -kohteita pääkaupunkiseudun parhaille paikoille.

”Tämä on meille ensimmäinen yhteinen asuinkiinteistöhanke Newil & Baun kanssa Suomessa. Meander on erittäin hieno ja kunnianhimoinen hanke, joka ansaitsee tulla toteutetuksi”, toteaa Robert Landtman Alma Property Partnersilta, joka omistaa hankkeen Newil & Baun kanssa.  

 

Kansainvälinen huippuarkkitehtuuri kohtaa designin ja toimivuuden

Arkkitehti Steven Holl tunnetaan rakkaudestaan valoon, mikä näkyy Meanderissa jo ulkoisestikin. Talon muoto on kuin mutkitteleva joki. Teräsbetonirunkoisen Meanderin julkisivu on puuverhoiltu, ja sitä täydentää julkisivua kiertävä lasitus. Meanderin katto toteutetaan viherkattona, lämmitys ekologisena maalämpönä ja suunnitteluratkaisut tullaan tekemään elinkaaripäästöt minimoiden.

Korkeimmillaan 8-kerroksiseen rakennukseen tulee 117 asuntoa, jotka vaihtelevat yksiöistä omassa portaassaan sijaitseviin 250 m2:n edustusasuntoihin. Asuntotyyppejä on neljä: rivitalomaiset Loftit, kompaktit kaupunkiasunnot, perheasunnot sekä edustustason asunnot. Tarkemmat tiedot asunnoista hintoineen julkistetaan syksyllä.

Meanderissa kohtaavat veistoksellisuus ja käytännöllisyys, mikä on loppujen lopuksi ominaista kaikille parhaille töille. Suunnitelmassamme tämä tapahtuu kaikilla skaaloilla, massoittelusta sisätilojen yksityiskohtiin kuten ovenkahvoihin. Kaikissa Aallon töissä yhdistyvät veistokselliset tekijät, taiteellinen uteliaisuus, mielikuvitus ja toimivuus. Tämä tekee työstä niin ainutlaatuisen. Aivojen oikea ja vasen puolisko: kaiken, mikä on todella kiinnostavaa, on aktivoitava molemmat puolet. Sekä taiteellinen, runollinen puoli että matemaattinen, tarkka, toiminnallinen puoli. Arkkitehdin on liikuttava edestakaisin näiden puolten välillä, ja tämä tekee arkkitehtuurista kaikkein kiinnostavimman taiteenlajin”, kertoo arkkitehti Steven Holl.

Paikallisena pääsuunnittelijana hankkeessa toimii professori Pentti Kareoja Ark-House -arkkitehdeistä. Sisustusarkkitehtinä hankkeessa toimii vuoden sisustusarkkitehtitoimistoksi 2020 valittu FYRA.

 

Meander vie asumisen palvelut uusiin ulottuvuuksiin

Newil & Baun viisikohtaisen suunnittelufilosofian yksi keskeinen kulmakivi on asukkaiden palvelut. Meanderin kohdalla palvelut viedään tasolle, jollaista ei ole Suomen mittakaavassa aiemmin nähty. Asukkaiden käytössä on ulkoterassilla varustetun sauna- ja spaosaston lisäksi oma joogasali ja etätyöskentelytila sekä suurella design-keittiöllä varustettu asukastila. Talon kellarikerroksessa on myös erillinen viinitupa.

Merkittävin uutuus on kuitenkin asukkaiden oma elokuvateatteri. Se on Suomessa uutta, mutta maailmalla ja esimerkiksi Tukholmassa ne ovat todella suosittuja asukkaiden keskuudessa”, Ylivuori kertoo.

Arjen helppoutta edistävät yhteiskäyttöinen sähköauto ja Newil&Bau -polkupyörät, hissiyhteys autohallista kerroksiin, kurasuihkulla ja pyöränhuoltopisteellä varustetut arkieteiset sekä normaalia suuremmat häkkivarastot perheasunnoille.

Lisätietoja Meanderista löytyy osoitteesta meanderasunnot.fi.

Lisätietoja:

Petri Ylivuori, toimitusjohtaja, Newil & Bau, p. 040 515 4155, petri.ylivuori@newilbau.fi

Haastattelupyynnöt:

Henry Ahlavuo, Growth and Marketing Manager, Newil & Bau, p. 050 555 6070, henry.ahlavuo@newilbau.fi

Mediapankki


Asuntorakennuttaja Newil & Bau rakennuttaa kerrostaloja ja saneeraa vanhoja rakennuksia ainutlaatuisiksi kaupunkikodeiksi kasvukeskuksissa. Missiomme on palauttaa kunnianhimo uuden rakentamiseen. Rakennutamme suunnittelufilosofiamme mukaisia koteja, jotka ovat inspiroivia, kauniita ja toimivia. Yrityksen budjetoitu myynti vuonna 2021 on noin 40 miljoonaa euroa ja hankekanta noin 200 miljoonaa euroa. www.wp.newilbau.fi, www.meanderasunnot.fi.

Alma Property Partners on Pohjoismaihin keskittyvä kiinteistösijoitusyhtiö. Alma Property Partners hallinnoi kahta rahastoa, Alma Property Partners I AB ja Alma Property Partners II AB, joilla on yhteensä n. 400 miljoonan euron sijoitussitoumukset. Yhtiön kulmakiviä ovat aktiivinen omistaminen sekä sijoittajien ja yhtiön etujen yhtenäistäminen, ja siksi se on toimivan johdon täysin omistama yhtiö. Johdolla on pitkä ja tuloksellinen kokemus kiinteistösijoittamisesta ja -hallinnoimisesta Pohjoismaissa. Alma Property Partnersin tavoite on tulla johtavaksi Pohjoismaiseksi kiinteistösijoitusyhtiöksi ja ulkomaisten sijoittajien ensisijaiseksi sijoituskumppaniksi Pohjoismaissa. Lisätietoja yhtiöstä löytyy osoitteesta: almaproperty.fi.

Steven Holl Architects is a 35-person architecture and urban design office founded in 1977, and working globally as one office from two locations, New York City and Beijing. Steven Holl leads the office with partners Chris McVoy, Noah Yaffe, and Roberto Bannura. The firm has realized architectural works nationally and overseas, with extensive experience in the arts, and campus and educational facilities. For more information on Steven Holl Architects, please visit www.stevenholl.com