image-meander-0623-169

30.6.2023

Meander on harjakorkeudessa – arkkitehti Steven Holl mukana juhlissa

Newil&Baun Meander-asuintalon rakennustyöt edistyvät aikataulussa ja rakennus on harjakorkeudessa. Talon upea muoto ja nouseva katto alkavat hahmottua. Meanderin suunnittelun isä, yhdysvaltalainen arkkitehti Steven Holl osallistui harjannostajaisiin.

Töölön Taivallahteen rakentuva Meander on saavuttanut harjakorkeutensa. Parhaillaan valetaan pihakantta, jonka päälle luodaan puutarhamaisia piha-alueita.

”On ilo nähdä, että tämä vuonna 2006 pidetyn arkkitehtikilpailun voittanut suunnitelma on edennyt harjannostajaisiin saakka. Rakennus nousee kaupunkikorttelin rajojen sisältä asteittain kohti merinäkymää antaen korttelin puutarhamaisille piha-alueille muodon. Se luo henkisen yhteyden puutarha-alueiden ja merimaiseman välille”, Steven Holl kuvailee.

”Meanderin rakennustyöt etenevät suunnitellussa aikataulussa”, kertoo Newil&Baun toimitusjohtaja Petri Ylivuori. ”Rakennuksen korkein osio, yli 35 metrin korkeuteen kohoava A-rapun paikallaanvalurunko, valmistui juuri sopivasti ennen harjannostajaisia. Runkotyöt etenevät myös rakennuksen B- ja C-osissa. Syksyllä aloitetaan puujulkisivua reunustavan lasijulkisivun rakentaminen, ja julkisivujen väliin jää asukkaiden käytössä oleva parvekevyöhyke”, Ylivuori valottaa rakennustöiden etenemistä.

Tervetuloa tutustumaan esittelyasuntoihin

Meanderin sisätyöt etenevät vaiheittain ja pisimmällä työt ovat A-portaassa, jossa alkavat pian ensimmäiset kalusteasennukset. Asukkaat pääsevät syyskuussa tutustumaan kahteen esittelyasuntoon, jotka huokuvat designia ja yksityiskohtia.

Steven Hollin kädenjälki näkyy myös muualla kuin itse rakennuksessa. Hänen suunnittelemansa julkisivutaideteoksen suunnitelma paljastetaan, kun Meander avaa ovensa kaupunkilaisille avoimien ovien merkeissä syyskuussa osana Helsinki Design Week -ohjelmistoa. Ilmoittautuminen aukeaa elokuussa osoitteessa meanderasunnot.fi.

Meander ja sen 117 asuntoa valmistuvat syyskuussa 2024. Haaveiletko asumisesta Meanderissa? Se on yhä mahdollista, sillä muutamia asuntoja on vielä vapaana: yksi edustusasunto, kolme upeaa loftia ja viisi perheasuntoa.

KATSO VAPAAT ASUNNOT