Esimerkkiasunto terassi

3.11.2023

Newil&Baun liiketoimintamalli osoittanut vahvuutensa haastavina aikoina – korkokäänteestä piristysruiske asuntokauppaan

Korkojen nousun seurauksena voimakkaasti heikentynyt uudisasuntojen kysyntä on jatkunut jo yli vuoden. Alan toimijat ovat olleet vaikeuksissa, ja konkurssejakin on nähty selvästi normaalia enemmän.

Newil&Baun kohteissa kauppa on iloksemme käynyt keskivertoa paremmin. Uskomme tämän johtuvan tuotteidemme paremmasta hinta-laatu-suhteesta. Olemme yhtiömme perustamisesta lähtien halunneet erottautua nimenomaan tuotteellamme, perinteisen pelkän sijainnin lisäksi. Nyt vihdoin tuotteen merkitys korostuu. Yrityksenä kilpailukykymme vahvin perusta rakentuu myös pitkällä aikavälillä tavoitteeseemme luoda toimialan kiehtovimpia asuntoja. Lue lisää filosofiastamme.

Liiketoimintamallimme perustuu siihen, että kohteidemme rahoitus järjestetään erillisten hankeyhtiöiden kautta yhteistyössä vakavaraisten ja hyvämaineisten pohjoismaisten rahoituskumppanien kanssa. Aloitamme rakentamisen vasta, kun hankkeen kassavirta on turvattu. Näin saamme aina toteutettua kohteen loppuun asti, tapahtuipa markkinoilla mitä tahansa.

Myös emoyhtiö Newil&Baun rahoitus on vakaalla pohjalla. Olemme jo pitkään kuuluneet luottoluokitukseltamme parhaaseen AAA-luokkaan. Lisäksi vahvistimme vakavaraisuuttamme viime talvena kasvurahoituksella. Sen ansiosta kestämme vaikeita aikoja tarvittaessa pitkään, joten asiakkaamme voivat olla turvallisin mielin varmoja siitä, että kaikki kohteemme valmistuvat laatutavoitteet täyttyen ja että asiakaspalvelumme vastaa yhteydenottoihin vielä sadan vuoden päästäkin.

Asuntojen kysyntäpatouma alkaa purkautua, kun korkotaso kääntyy laskuun – ensimerkit nähty

Korkojen nousu on tehnyt asumisesta hetkellisesti kalliimpaa, ja monet miettivät ostopäätöstä normaalia pidempään. Tuoreimmat ennusteet kuitenkin indikoivat EKP:n koronnostojen olevan ohi. Euribor-viitekorot ovat jo kääntyneet laskuun, kuten muun muassa Helsingin Sanomat uutisoi hiljattain.

Korkotason kääntyminen johtaa asuntomarkkinan piristymiseen. Näin onkin jo käynyt useammassa Euroopan maassa, joissa hinnat ovat kääntyneet voimakkaaseenkin nousuun kysynnän ylittäessä tarjonnan. Suomi tulee perässä. Uudisasuntojen rakentaminen on vähentynyt niin paljon, että lähivuosina kysyntä tulee todennäköisesti taas ylittämään tarjonnan.

Uskommekin, että nyt erinomainen hetki ostaa uusi koti. N&B-kodin ostaminen ei ole pelkästään inspiroivaa – se on on myös järkevä ja turvallinen sijoitus. Kaikki Newil&Baun kohteet ovat RS-kohteita eikä niissä ole taloyhtiölainan riskejä kannettavana. Jokainen asunnon ostaja rahoittaa itse oman osuutensa, aivan kuten normaaleissa vanhojen asuntojen taloyhtiöissä. Halutessaan asiakkaamme voivat hyödyntää pankkien kanssa kehittämäämme, marginaaliltaan erittäin kilpailukykyistä N&B Rahoitusta, jonka omarahoitusosuus on ensiasunnon ostajille vain 5 prosenttia, muille 15%, laina-aika jopa 30 vuotta ja lyhennysvapaa jakso jopa 5 vuotta.

Kuva: marraskuussa valmistuvan Lehtisaaren Terassin malliasunto